На 31 юли и 1 август 2021 година в близост до село Гела, на Илинденските поляни, ще се проведе традиционното гайдарско надсвирване.

След невъзможността за провеждане на надсвирването през 2020 година, тази година отново се очаква засилен интерес към събитието от участници от цялата страна и чужбина.

Традиционно, на 1 август (в първата неделя на месеца) ще се проведе събора Илинден на красивите поляни в близост до село Гела. Предният ден (31 юли) ще се проведе гайдарското надсвирване с участници от различни възрастови групи. Те ще бъдат оценявани от авторитетно жури с председател академик Милчо Василев.

След конкурсната програма на 31 юли за доброто настроение ще се грижи оркестър Тракийско настроение. Виевската фолк група пък ще гарантира празничната емоция на 1 август, когато по традиция се провежда срещата на родовете от района.

Призоваваме за толерантност между водачите на автомобили и спазване на организацията на движение в двата натоварени съборни дни. Автобусите трябва да спират само на обозначените за тях места в Широка лъка и Гела. От кметството на Широка лъка обявиха, че гостите на събора ще могат да се възползват от няколко микробуса с маршрут Гела – Илинденските поляни, за да се намали трафика.

Интервю на Божидар Чолаков с Васил Седянков, кмет на Широка лъка – в предаването „Полет над Родопите“ по БНР

Откъс от представянето на Ангел Сгуровски, Контантин Константинов и Димитър Чолаков (видео)

Гайдарско надсвирване в Гела 2021 – кадри Youtube – „Всички на мегдана“
Други публикации