Националното училище за фолклорни изкуства (НУФИ) в Широка лъка е открито на 1 септември 1971 година. В него се обучават талантливи ученици от цялата страна в Български народни танци, Народно пеене и Народни фолклорни инструменти (гайда, кавал, тамбура, гъдулка).

Училището предлага отлични условия за работа на учители и ученици. Учебен корпус с 16 класни стаи, 63 акустични кабинетa за индивидуално обучение, концертна зала с 200 места, библиотека, фонотека, сладкарница, физкултурен салон, фитнес зала, общежитие.

Национално училище за фолклорни изкуства (НУФИ) Широка лъка

Автор на комплекса от учебни сгради е архитект Лилия Граматикова. Този комплекс е построен върху стръмен терен на площ от 3000 квадратни метра и притежава много от най-големите предимства на съвременното строителство и старата родопска архитектура.

За обучението на учениците се грижат високо квалифицирани преподаватели завършили Държавната музикална академия гр. София и Академията за музикално танцово и изобразително изкуство гр. Пловдив.

Виж всички публикации за НУФИ в сайта.

Учебните планове и програми в 5 годишния курс на обучение дават възможност за получаване на професионално музикално образование и солидна обща култура. В края на обучението си и след успешно полагане на държавни зрелостни изпити, учениците получават диплома за средно образование и диплома за професионална квалификация трета степен.

музикално училище в широка лъка пано, нуфи, пано

Уеб сайт на училището: nufi-bg.com

Други публикации