Деца от Полша гостуват на свои връстници в музикалното училище в Широка лъка. Това съобщи за Радио „Фокус” – Смолян Стоянка Тенова – директор на НУФИ. Децата ще останат до 20 септември. Тези деца се занимават с музика, а тъй като възпитаници на музикалното училище два пъти са гостували в Полша, са ги поканили да гостуват и те в Широка лъка. Тенова заяви, че днес ще изнесат съвместен концерт.

„Нашите изяви започват още с началото на учебната година, като мога да кажа, че не са и приключвали, защото от 1 до 7 септември една представителна група от възпитаници беше на фестивала „Орфей пее с морето”, чийто съорганизатор е Национално училище за фолклорни изкуства – Широка лъка в Приморско, място където се срещат групи и състави от цяла България и място, където да можем да показваме красотата и многообразието пред младите хора, които биха искали в последствие да станат ученици в музикалното училище и да свържат своята съдба с музикалния фолклор”, каза Тенова.

http://focus-news.net/news/2014/09/18/1967593/detsa-ot-polsha-gostuvat-na-svoi-vrastnitsi-v-muzikalnoto-uchilishte-v-shiroka-laka.html

Други публикации